۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۲ تير
FA
دانشگاه اصفهان

برگزاری چهل و پنجمین جلسه شورای سیاست‌گذاری در امور بین‌الملل دانشگاه اصفهان

چهل و پنجمین جلسه شورای سیاست‌گذاری در امور بین‌الملل دانشگاه اصفهان با حضور دکتر هرسیج سرپرست دانشگاه اصفهان و سایر اعضای شورا در محل سالن رزمجو برگزار شد.


 چهل و پنجمین جلسه شورای سیاست‌گذاری در امور بین‌الملل دانشگاه اصفهان با حضور دکتر هرسیج سرپرست دانشگاه اصفهان و سایر اعضای شورا در محل سالن رزمجو برگزار شد.

 

به گزارش وب سایت خبریuinews دکتر حسین هرسیج سرپرست دانشگاه اصفهان در این جلسه بر تقویت روابط بین المللی مبتنی بر دیپلماسی علمی تاکید و تصریح نمود: در شرایط فعلی که کشور ایران دچار تحریم های ظالمانه شده است، روابط علمی دانشگاه ها که در واقع جنبه غیرسیاسی دارد باید فعال تر شده و در تسهیل بخشی به تعاملات بین المللی نقش آفرین باشند.

دکتر هرسیج در ادامه ضمن تاکید بر تقویت فعالیت های بین المللی سازی در دانشگاه اظهار داشت: در شاخص های بین المللی باید نمرات ما از میانگین بالاتر باشد و برای دستیابی به این مهم ، تصمیمات مدیریت ارشد باید در بدنه دانشگاه نفوذ کند و در این راستا هر کدام از اعضای هیات علمی احساس مسئولیت داشته و به عنوان یک وظیفه ی جدید به این مسئله نگاه کنند .همچنین افراد فعال نیز باید شناسایی و مورد تشویق قرار بگیرند.

سرپرست دانشگاه در ادامه به بیان التزام عملی هیات رییسه و واحد های ذی ربط پرداخت و اظهار داشت: همه حوزه های دانشگاه اعم از آموزشی،پژوهشی،اداری و مالی، فرهنگی و دانشجویی باید در بحث بین المللی سازی فعال و نقش آفرین باشند.

وی بر ضرورت بازنگری برنامه های درسی و نیازسنجی ساختار اداری و مالی در حوزه بین المللی سازی تاکید و خواستار برنامه ریزی دقیق و تعریف موارد مذکور در بودجه 1401 دانشگاه شد.  

دکتر هرسیج تصریح نمود: اهداف ما بزرگ و به طبع انتظارات نیز بزرگ تر است و در این راستا باید بر روی جذب نیروهای متخصص همت بگماریم ، زیرا برای جذب نیروی کیفی، تمهیداتی به لحاظ تامین بودجه و تشکیلات ساختاری باید دیده شود.

سرپرست دانشگاه همچنین اظهار داشت: علاوه بر جذب اعضای هیات علمی برای بحث بین المللی سازی در حوزه کارمندی نیز باید نسبت به جذب نیروهایی که یاری رسان دانشگاه در این مسیر باشند، همت شود. وی افزود: جذب نیروهایی که سواد رسانه ای داشته و در فضای مجازی نیز فعال و با تکنولوژی روز دنیا آشنا هستند، بسیار حائز اهمیت است.

دکتر هرسیج تصریح نمود: نیروهای قدیمی را باید در حوزه هایی که مرتبط با شاخص های بین المللی سازی است، توانمند سازی کنیم و در این راستا استفاده از سیستم های تشویقی باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی همچنین بر ضرورت تقویت کمیته علم سنجی در دانشگاه تاکید و خواستار افزایش شاخص های علمی دانشگاه در سطح ملی و بین المللی شد.

 

دکتر هوشنگ طالبی عضو شورای سیاستگذاری در امور بین الملل دانشگاه نیز ضمن تشکر از سخنان ارزشمند دکتر هرسیج در حوزه بین المللی سازی اظهار داشت: خوشبختانه دکتر هرسیج نماینده علمی ایران در استرالیا بودند و تجارب گرانسنگی دارند. وی همچنین افزود: خوشبختانه سیاست دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین دکتر هرسیج سرپرست دانشگاه اصفهان مبتنی بر دیپلماسی علمی و ادامه روابط بین المللی است . دکتر طالبی افزود: متاسفانه سیاست کشورهای استعماری، منزوی کردن کشور ایران است و یکی از را ه های برون رفت از این مسئله، روابط دانشگاه ها در دیپلماسی علمی است.

دکتر طالبی همچنین افزود: طبق برآورد آماری در سال 1394 حدود یک سوم از دانش آموختگان ما تحصیل کرده خارج از کشور و دو سوم نیز تحصیل کرده داخل کشور بودند. نیروهای تحصیل کرده در داخل کشور نیز می توانند در زمینه بین المللی سازی فعال باشند.

دکتر طالبی همچنین بر استخدام تدریجی اعضای هیات علمی و کارکنان و ضرورت سنجش علم و علم سنجی تاکید و ایجاد شبکه آماری در خصوص علم سنجی را بسیار مهم ارزیابی نمود.

 

   دکتر طیبی مدیر دفتر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه نیز به تشریح عملکرد برنامه ای دانشگاه اصفهان در گسترش روابط و همکاری های بین المللی از سال 1392 تا 1400 پرداخت . وی بین المللی سازی فعالیت های دانشگاه را به عنوان یک هدف راهبردی دانست و نهادینه ساختن همکاری های بین المللی را به عنوان یک ضرورت برای دانشگاه قلمداد نمود.

دکتر طیبی همچنین ضمن اشاره به ارتقا جایگاه فعالیت های بین المللی در بدنه دانشگاه اظهار داشت: جذب گرنت های پژوهشی بین المللی ، رشد جذب دانشجویان خارجی، رشد جذب فراگیران زبان فارسی، اخذ کد شناسه دانشگاه اصفهان، ارتباط با جامعه و صنعت از مسیر فعالیت های بین المللی، شمل گیری فعالیت های مجازی از جمله دستاوردهای مهم دانشگاه در این خصوص می باشد.

 

دکتر شایمی معاون اداری و مالی دانشگاه نیز با طرح این پرسش که آیا بین المللی سازی را به عنوان یک فعالیت باید دید یا به عنوان یک رویکرد، اظهار داشت: ما باید یک برنامه جامع استراتژیک بین المللی سازی در دانشگاه تدوین و راهکارها و تاکتیک ها را مشخص کنیم. به طور شفاف مشخص شود که در سال آینده چه مقدار از بودجه به این امر اختصاص داده شود. شاخص ها وقتی دقیق مشخص شود حتی برای ارتقا و ترفیع ضریب دیده می شود. جایگاه بین المللی سازی باید مشخص و در ساختار سازمانی تعریف شود.

 

 دکتر امیر یوسفی معاون مدیر دفتر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه نیز به تشریح سیر بین المللی سازی آموزش عالی پرداخت.

گفتنی است چهل و پنجمین جلسه شورای سیاست‌گذاری در امور بین‌الملل دانشگاه اصفهان از ساعت 8:00 الی 10:00 صبح روز سه شنبه 7 / 10 / 1400به صورت حضوری درسالن دکتر رزمجو طبقه ششم ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار و اعضای جلسه نقطه نظرات خود را مطرح و به بحث و گفتگو گذاشتند.

 

تاریخ:
1400/10/07
تعداد بازدید:
5832
منبع:
دانشگاه اصفهان
آدرس: اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان
کدپستی: 8174673441
تلفن: 2640-03137932128 تلفکس: 03136687396
Powered by DorsaPortal